Benim taşıt tanıma sistemi nedir Başlarken Çalışmak




Taşıt tanıma birimi marifetiyle teamüllemler hızlı, güvenli ve temassız bir şekilde gerçekleştirilebilecektir.

şoförlerin Taşıt Teşhisma Okuyucuları ile hızlı bir şekilde ihtimam alması hem kullanıcı hem bile özen sağlamlayıcı muhtevain kolay sağlar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın önderliğinde hayata geçirilen Ulusal Taşıt Teşhisma Sistemi (UTTS) ile birlikte, ticari vesaitın yakacak dolum işçiliklemleri imdi daha şeffaf ve kontrolör edilebilir bir hale mevruttir.

5 Ekim 2023'te gösterilen resmî karar ve genel tebliğ kapsamında Ulusal Taşıt Tanılamama Sistemi zorunluluğu getirilmiştir. Tüm tebliğ kapsamında evetğu belirleme edilen kayıtlara Taşıt Teşhisma Birimi (TTB) takılması zorunlu olmuşdolaşma.

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi Uygulama Genel Tebliği kapsamında açıklanan karara göre 1 Orak ayı 2025 tarihinde tevessül etmek üzere trafiğe çıkacak olan ve sıfır olan vesait üreticileri tarafından da TTB hulliyatlmış olarak piyasaya çıkartpostalılacak.

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, 1 Kucak 2025 bakımından Türkiye’de yeni bir akaryakıt sürecini mebdelatan uygulamadır. UTTS, akaryakıt pompalarına rabıtalı ödeme kaydedici cihazlara (YN Pompa ÖKC) vasıtan plaka bilgilerinin elle manuel bir şekilde girişini engelleyerek kendiliğinden olarak aktarılmasını sağlayan bir sistemdir. Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi Uygulama Genel Tebliği; akaryakıt bölümünde rakiplik eşitliğinin esenlanması ve ulusal taşıt tanıma sistemi utts giriş kayıt dışı iktisat ile savaş üzere Hasılat İdaresi Mirkanlığı tarafından 5 Ekim 2023 gün ve 32330 Skorlı Resmî Gazetede yayımlanmıştır.

Akaryakıt piyasasında yarış eşitliğinin sağlanması ve kayıt dışı ekonomi ile işleyen bir şekilde savaş edilmesi yalnızçlanmıştır. Ticari vesaitın plakaları ödeme kaydedici cihazlara manuel olarak değil kendiliğinden aktarılarak, hatalı plaka girişi ve fiş tablmasının önüne geçilecektir.

Belirli taşıt tanıma sistemi ücretli mi bir mantığa göre kurulan UTTS sistemi, mükemmellik olarak çalışması amacı ile araçların yakıt depo giriş kısımlarına taşıt tanılamama birimi ismi verilen bir çeyiz monte website edilir. üste akaryakıt pompalarına da taşıt teşhisma okuyucusu takılmışr.

Akaryakıt İstasyonları: İstasyonların en azca bir pompa ünitesine TTO takımı monte etmeleri ve sistemin çalışır durumda olmasını katkısızlamaları gerekmektedir​.

Tertibat kapsamındaki taşıtların antrepo girişlerine gerekli detayları karıneren taşıt tanılamama birimi ağırlıklması gerektiğine en edilen açıklamada, "Akaryakıt pompalarının tabancalarına taşıt tanıma okur cihazı ağırlıklması, bu aletin taşıt tanıma birimini okuması sonucunda taşıt plakasının otomatik olarak yeni tohum pompa ödeme kaydedici cihaza (YN Pompa ÖKC) güvenli olarak iletilmesi kavlükarar konusu olacaktır.

Türkiye genelinde 8 milyon ticari araca uygulanması planlanan sistemle akaryakıt satışlarının sayısal olarak kayıt altına kırmızıınması esenlanarak, sektördeki şeffaflığın artırılması ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele edilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, Türkiye'deki ilk UTTS montajı Turpak tarafından gerçekleştirildi.

Faydalı, UTTS cihazının montajı mezun firmalar aracılığıyla strüktürlmalıdır. Inatçı takdirde dizge çtuzakışmayabilir ve aygıt garanti kapsamı dışında kalabilir.

Doğrulama ve Test: TTB montajı ve aktivasyonu sonrası, sistemin essah çallıkıştığından tehlikesiz cereyan etmek derunin test binalır.

Özellikle ticari taşıtlar bağırsakin mahrukat harcamalarının gerçek şekilde bildirme edilmesi, vergi avantajlarının dürüst kullanılması ve devletin gelir kaybının önlenmesi hedeflenmiştir​​.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *